Πέτρινο Κελάρι Λευκό

Ε1ΠΚΛ

€ 12.03

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Το κρασί αυτό χαρακτηρίζεται κυρίως από το έντονο και βαθύ άρωμα του Σαββατιανού εμπλουτισμένου από τα αρώματα της παλαίωσης στο βαρέλι Το χρώμα του ελαφρά χρυσίζει και η γεύση του πολύ πλούσια με πολύ όγκο και λιπαρότητα δίνοντας την εντύπωση ότι έχει υπολειμματικά ζάχαρα. Πολύ ισορροπημένο με εξαιρετική επίγευση.

Κατηγορία     :   Home

Από τρία στρέμματα αμπέλι Μαλαγουζιάς και Σαββατιανού που βρίσκονται στο κτήμα μας στην Παλλήνη Αττικής, παράγονται και εμφιαλώνονται περίπου 1500 φιάλες. Ζυμώνει και παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια ώστε να δώσει ένα κρασί με πλούσιο σώμα και πολύπλοκο άρωμα που αντέχει στην παλαίωση και απαιτεί ανάλογο γεύμα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα σταφύλια εκραγίζονται και οδηγούνται σε οινοποιητή, ψύχονται σε θερμοκρασία 15˚ C όπου παραμένουν για περίπου 12 ώρες προκειμένου να γίνει η εκχύλιση των αρωμάτων από την επιδερμίδα των σταφυλιών προς τον μούστο. Εν συνεχεία τα σταφύλια πιέζονται και ο μούστος διοχετεύεται σε μία άλλη δεξαμενή όπου γίνεται απολάσπωση. Κατόπιν διοχετεύεται για να ζυμώσει σε δρύινα βαρέλια όπου παραμένει  για ένα ολόκληρο χρόνο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το κρασί αυτό χαρακτηρίζεται κυρίως από το έντονο και βαθύ άρωμα του Σαββατιανού εμπλουτισμένο από τα αρώματα της παλαίωσης στο βαρέλι. Το χρώμα του ελαφρά χρυσίζει και η γεύση του είναι πολύ πλούσια με πολύ όγκο και λιπαρότητα, δίνοντας την εντύπωση ότι έχει υπολειμματικά ζάχαρα. Πολύ ισορροπημένο με εξαιρετική επίγευση.

Παρουσίαση

Φιάλη 750ml τύπου Βουργουνδίας. Φελλός φυσικός 45Χ24.

Συνοδεύει

κυρίως ψάρια και θαλασσινά και γενικώς λευκά κρέατα με αλμυρή γεύση. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10 ˚C

Παλαίωση

Δεν συνιστάται παλαίωση άνω του ενός έτους.

  • Αλκοολικός βαθμός: 12%vol.
  • Οξύτητα: 6 g/l σε τρυγικό οξύ.
  • Ποικιλία: Σαββατιανό 80%, Μαλαγουζιά 20%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε σχετικά προϊόντα
-->