Υπάρχουν 0 προϊόντα στο καλάθι αγορών σας
Δεν υπάρχουν προϊόντα στο καλάθι.
€ 8.06
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Η υψηλή οξύτητα που ισορροπεί με το σώμα του κρασιού αυτού, τα αρώματα τριαντάφυλλου, λεμονανθού και λευκόσαρκων φρούτων, καθώς και το λαμπερό διαυγές του χρώμα με κιτρινοπράσινες ανταύγειες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου Μαντίνειας που τονίζονται σε αυτό το κρασί.
Αυτό το κρασί παράγεται από την ξακουστή ερυθρή ποικιλία Μοσχοφίλερο, οινοποιείται με ειδικό τρόπο και μας δίνει λευκό κρασί. Το έντονο και συγχρόνως λεπτό άρωμα λουλουδιών, κυρίως της ακακίας και του τριαντάφυλλου, καθώς και η τονισμένη οξύτητα στη γεύση, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των κρασιών της ποικιλίας αυτής. Τα σταφύλια συλλέγονται από τις πλαγιές της Μαντινείας και οινοποιούνται με τις καλύτερες τεχνολογικές προϋποθέσεις. Εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών.
ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Τα επιλεγμένα σταφύλια εκραγίζονται και κατευθύνονται σε πνευματικό πιεστήριο απ΄όπου και παραλαμβάνουμε μόνο τον πρόρογο, δηλαδή τον μούστο που προέρχεται από τη σύνθλιψή τους, μέχρι την πίεση 0,2 bar της μεμβράνης πιέσεως. Κατόπιν ο μούστος ψύχεται στους 10οC και απολασπώνεται στατικά για 24 ώρες περίπου. Κατόπιν ο καθαρός μούστος οδηγείται σε δεξαμενές όπου ζυμώνει με προσθήκη ειδικών ξηρών ζυμών σε θερμοκρασία που δεν υπερβαίνει τους 10οC. Με το τέλος της ζύμωσης το κρασί διαυγάζεται με τη χρήση μπεντονίτη και αποθηκεύεται σε δεξαμενές. Το διαυγές κρασί κατόπιν ψύχεται στους –4οC για την τρυγική σταθεροποίηση και κατόπιν φιλτράρεται με φίλτρα χαρτιού διαμέτρου 0,45μm, προκειμένου να εμφιαλωθεί.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά
Η υψηλή οξύτητα που ισορροπεί με το σώμα του κρασιού αυτού, τα αρώματα τριαντάφυλλου, λεμονανθού και λευκόσαρκων φρούτων, καθώς και το λαμπερό διαυγές του χρώμα με κιτρινοπράσινες ανταύγειες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου Μαντίνειας που τονίζονται σε αυτό το κρασί.
Παρουσίαση
Φιάλη: 750ml τύπου Bordeaux σε κιβώτια 6 ή 12 θέσεων.
Συνοδεύει
κυρίως ψάρια και θαλασσινά και γενικώς λευκά κρέατα με αλμυρή γεύση. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 8-10 ˚C
Παλαίωση
Δεν συνιστάται παλαίωση άνω του ενός έτους.