Πέτρινο Κελάρι Ερυθρό

Ε1ΠΚΕ

€ 13.89

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Έντονο κόκκινο χρώμα με αρώματα που θυμίζουν βύσσινο, δαμάσκηνο, βατόμουρα καθώς και με την διακριτική παρουσία των αρωμάτων κανέλας που προσδίδουν τα Ελληνικά δρύινα βαρέλια. Έχει ιδιαιτέρως πλούσιο σώμα και τανίνες βελούδινες χωρίς καθόλου αιχμές. Η επίγευση είναι μεγάλη και με πολύ έντονο το άρωμα του καπνού που εμφανίζεται στο τέλος.

Κατηγορία     :   Home

Το εξαιρετικό αυτό κρασί παράγεται από την ονομαστή ποικιλία Αγιωργίτικο Νεμέας. Τα αμπέλια μας καλλιεργούνται σε υψόμετρο 800μ. περίπου και δίνουν σταφύλια μικρόρογα με βαθύ κόκκινο χρώμα. Μετά το τέλος της οινοποίησης το κρασί παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για δύο χρόνια. Εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και παραμένει για άλλον ένα χρόνο στις κάβες μας, ώστε να ωριμάσει. Το βαθύ κόκκινο χρώμα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των κρασιών της Νεμέας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιλεγμένα σταφύλια αποραγίζονται και προωθούνται σε οινοποιητή όπου ζυμώνουν σε θερμοκρασία 28-30οC για περίπου 6 με 7 μέρες  με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκχύλιση προκειμένου να είναι έντονος ο χαρακτήρας του Αγιωργίτικου και να δώσει ένα κρασί που μπορεί να παλαιώσει για αρκετά χρόνια. Κατόπιν το κρασί διαυγάζεται με χρήση ζελατίνας και μπαίνει σε ελληνικά δρύινα βαρέλια ώστε να  του προσδώσουμε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθαρά ελληνικό. Έκει  παλαιώνει για δύο έτη. Κατόπιν εμφιαλώνεται αφού πρώτα νφιλτραριστεί με φίλτρα διαμέτρου πόρων 0,8 μm. Πρωτού βγει στην αγορά παραμένει στην κάβα μας δύο ακόμα έτη για να προφτάσουν να αναπτυχθούν τα αναγωγικά αρώματα που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα του κρασιού. Ήδη παλαιωμένο για 4 έτη, το κρασί αυτό διατίθεται σε πολύ περιορισμένο αριθμό φιαλών που συνήθως δεν ξεπερνούν τις 4000.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Έντονο κόκκινο χρώμα με αρώματα που θυμίζουν βύσσινο, δαμάσκηνο, βατόμουρα καθώς και μια διακριτική παρουσία των αρώματος κανέλας που του προσδίδουν τα ελληνικά δρύινα βαρέλια. Έχει ιδιαιτέρως πλούσιο σώμα αλλά και συγχρόνως  τανίνες βελούδινες χωρίς καθόλου αιχμές. Η επίγευση είναι μεγάλη και με πολύ έντονο το άρωμα του καπνού που εμφανίζεται στο τέλος.

Παρουσίαση

Φιάλη 750ml τύπου Βουργουνδίας. Φελλός φυσικός 45Χ24 Κιβώτια 6 φιαλών έκαστο.

Συνοδεύει

Κρέατα σχάρας αλλά και κατσαρόλας, κυνήγι, ζυμαρικά και κοτόπουλα με κόκκινες σάλτσες και κρεμώδη τυριά. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18˚C

Παλαίωση

Συνιστάται η παλαίωσή του για 5 με 7 έτη για μεγαλύτερη απόλαυση .

  • Αλκοολικός βαθμός: 12,8%vol.
  • Οξύτητα: 4,9g/l σε τρυγικό οξύ
  • Ποικιλία: Αγιωργίτικο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε σχετικά προϊόντα
-->