Ερυθρός Μεγαπάνου

Ε1ΕΡ

€ 6.07

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Χαρμάνι Αγιωργίτικου και Merlot με σκούρο ρουμπινί χρώμα και πολύ πλούσιο αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα με κύριο αρωματικό χαρακτηριστικό την σοκολάτα, το γλυκό κεράσι. Στην γεύση η δύναμη του Merlot με τις ταννίνες του δένει με τον πιο μαλακό χαρακτήρα του Αγιωργίτικου προσδίδοντας μία εντυπωσιακή επίγευση αλλά και άρωμα στόματος που θυμίζει βανίλια και κανέλα.

Κατηγορία     :   Home

Το κρασί αυτό είναι η αρχή μίας νέας σειράς κρασιών της Οινοποιίας Α. Μεγαπάνος με χαρακτηριστικά τα χαρακτηριστικά των κρασιών του Νέου Κόσμου. Δηλαδή, κρασιά χωρίς ιδιαίτερη γεωγραφική και παραδοσιακή ταυτότητα αλλά απλά ευχάριστα κρασιά που να αρέσουν στο ευρύ κοινό και να είναι προσιτά. Είναι κρασιά καθημερινά, υψηλής τεχνολογικής επεξεργασίας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Η οινοποίηση είναι μία κλασική ερυθρή οινοποίηση των επί μέρους ποικιλιών. Η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτους οινοποιητές σε θερμοκρασία (22-27C) και στη συνέχεια ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση ώστε το κρασί να αποκτήσει τη βελούδινη υφή που το χαρακτηρίζει. Πρόκειται για  ένα χαρμάνι Αγιωργίτικου παλαιωμένου  σε δρύινα βαρέλια για ένα έτος με ένα φρέσκο Merlot. Το Αγιωργίτικο προέρχεται από τη ζώνη της Νεμέας και το Merlot από έναν υποδειγματικό αμπελώνα των Σπάτων.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Χαρμάνι Αγιωργίτικου και Merlot με σκούρο ρουμπινί χρώμα και πολύ πλούσιο αρωματικό και γευστικό χαρακτήρα. Κύρια αρωματικά χαρακτηριστικά του η σοκολάτα και  το γλυκό κεράσι. Στη γεύση η δύναμη του Merlot με τις τανίνες του δένει με τον πιο μαλακό χαρακτήρα του Αγιωργίτικου προσδίδοντας μία εντυπωσιακή επίγευση αλλά και ένα άρωμα στόματος που θυμίζει βανίλια και κανέλα.

Παρουσίαση

Φιάλη 750ml τύπου Bordeaux. Συνθετικός φελός 45Χ24 Κιβώτια 12 η 6 φιαλών

Συνοδεύει

ιδανικά το κοτόπουλο, τη γαλοπούλα και λιπαρά ψάρια (φαγκρί, τσιπούρα, συναγρίδα, λαβράκι). Επίσης, συνοδεύει άριστα πιάτα ορεκτικών & τυριών, σαλάτες και φρούτα. Σερβίρεται στους 16-18 ˚C και με παρέα το απολαμβάνετε καλύτερα.

Παλαίωση

Συνιστάται παλαίωση μέχρι 2 έτη.

  • Αλκοολικός βαθμός: 12 vol.
  • Οξύτητα: 5,0 σε τρυγικό οξύ
  • Ποικιλία; Αγιωργίτικο 50%, Merlot 50%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε σχετικά προϊόντα
-->