Αγιωργίτικο Μεγαπάνου

Ε1ΝΕ

€ 9.11

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Έντονο κόκκινο χρώμα με αρώματα που θυμίζουν βύσσινο και δαμάσκηνο, καθώς και με τη διακριτική παρουσία των αρωμάτων που του προσδίδουν τα ελληνικά δρύινα βαρέλια, τα οποία συγχρόνως στρογγυλεύουν τις τανίνες και τις κάνουν βελούδινες. Η επίγευση είναι μεγάλη και με πολύ έντονο το άρωμα του καπνού που εμφανίζεται στο τέλος.

Κατηγορία     :   Home

Κρασί από την ονομαστή ποικιλία Αγιωργίτικο Νεμέας. Τα αμπέλια μας καλλιεργούνται σε υψόμετρο 800μ. περίπου και δίνουν σταφύλια μικρόρογα με βαθύ κόκκινο χρώμα. Μετά το τέλος της οινοποίηση το κρασί παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για ένα χρόνο. Εμφιαλώνεται σε περιορισμένο αριθμό φιαλών και παραμένει για άλλον ένα χρόνο στις κάβες μας, ώστε να ωριμάσει. Το βαθύ κόκκινο χρώμα, το άρωμα βύσσινου, βατόμουρου και μπαχαρικών, καθώς και η βελούδινη γεύση, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά των κρασιών της Νεμέας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Επιλεγμένα σταφύλια αποραγίζονται και προωθούνται σε οινοποιητή όπου ζυμώνουν σε θερμοκρασία 28-30οC για περίπου 6 με 10 μέρες περίπου με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εκχύλιση προκειμένου να είναι έντονος ο χαρακτήρας του Αγιωργίτικου και να δώσει ένα κρασί που μπορεί να παλαιώσει για αρκετά χρόνια. Κατόπιν το κρασί διαυγάζεται και σταθεροποιείται με χρήση ζελατίνας και μπαίνει σε ελληνικά δρύινα βαρέλια ώστε να του προσδώσουμε έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθαρά ελληνικό. Έκει παλαιώνει για ένα έτος. Κατόπιν εμφιαλώνεται αφού πρώτα φιλτραριστεί με φίλτρα διαμέτρου πόρων 0,8 μm.  Πρωτού βγει στην αγορά παραμένει στην κάβα μας ένα ακόμα έτος για να προφτάσουν να αναπτυχθούν τα αναγωγικά αρώματα που αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο την ποιότητα του κρασιού.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Έντονο κόκκινο χρώμα με αρώματα που θυμίζουν βύσσινο και δαμάσκηνο, καθώς και με τη διακριτική παρουσία των αρωμάτων που του προσδίδουν τα ελληνικά δρύινα βαρέλια, τα οποία συγχρόνως στρογγυλεύουν τις τανίνες και τις κάνουν βελούδινες. Η επίγευση είναι μεγάλη και με πολύ έντονο το άρωμα του καπνού που εμφανίζεται στο τέλος.

Παρουσίαση

Φιάλη 750ml τύπου Bordeaux. Φελλός φυσικός 45Χ24. Κιβώτια 6 ή 12 φιαλών έκαστο. Θερμοκρασία σερβιρίσματος: 16-18˚C.

Συνοδεύει

Κρέατα σχάρας αλλά και κατσαρόλας, ζυμαρικά και κοτόπουλα με κόκκινες σάλτσες, καθώς και κίτρινα τυριά.

Παλαίωση

Συνιστάται η παλαίωσή του για 5 με 7 έτη για μεγαλύτερη απόλαυση

  • Αλκοολικός βαθμός: 13,0%vol
  • Οξύτητα: 5,2 g/l σε τρυγικό οξύ
  • Ποικιλία: 100% Αγιωργίτικο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε σχετικά προϊόντα
-->