Ξινόμαυρο Μεγαπάνου

Ε1ΑΜ

€ 7.45

Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά

Το ξυνόμαυρο έχει ένα πολύ ωραίο χρώμα που μάλλον κόκκινο ανοικτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Εχει τα χαρακτηριστικά αρώματα του Ξυνόμαυρου δηλαδή της λιαστής ντομάτας, της πράσινης πιπεριάς και της τριμμένης ελιάς και στη γεύση φαίνεται μια οξύτητα ενώ παραμένει πολύ ισορροπημένο.

Κατηγορία     :   Home

Η ποικιλία Ξινόμαυρο δίνει το υπέροχο αυτό ροζέ κρασί, Ονομασίας Προελεύσεως Ανωτέρας Ποιότητας Αμύνταιο. Είναι η μοναδική Ονομασία Προελεύσεως στην Ελλάδα που παράγει ροζέ κρασιά. Η οινοποίηση γίνεται από διαλεγμένα σταφύλια με μεγάλη φροντίδα, ώστε να δώσει ένα κρασί με υπέροχο και λαμπερό χρώμα, πλούσιο και φίνο άρωμα (χαρακτηριστικό της ποικιλίας Ξινόμαυρο ) και μία πολύ ευχάριστη γεύση.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Τα σταφύλια εκραγίζονται και οδηγούνται σε οινοποιητή όπου παραμένουν για περίπου 12 με 18 ώρες ανάλογα με τη χρονιά προκειμένου να γίνει η εκχύλιση του χρώματος από την επιδερμίδα των σταφυλιών προς τον μούστο. Εν συνεχεία ο μούστος διοχετεύεται σε μία άλλη δεξαμενή όπου πλέον θα ακολουθήσει τον δρόμο όπως στο μοσχοφίλερο.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Το ξυνόμαυρο έχει ένα πολύ ωραίο χρώμα που μάλλον κόκκινο ανοικτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Έχει τα χαρακτηριστικά αρώματα του Ξυνόμαυρου, δηλαδή της λιαστής ντομάτας, της πράσινης πιπεριάς και της τριμμένης ελιάς, και στη γεύση διαφαίνεται μια οξύτητα, ενώ όλο μαζί το κρασί αυτό παραμένει πολύ ισορροπημένο.

Παρουσίαση

Φιάλη λευκή 750 ml τύπου Bordeaux

Συνοδεύει

μόνο γλυκά φαγητά ( με δαμάσκηνα κομπόστες κλπ ) και συνιστάται πολύ για απεριτίφ.

Παλαίωση

Μέχρι 2 έτη.

  • Αλκοολικός βαθμός: 12,0%vol.
  • Οξύτητα: 6,3g/l σε τρυγικό οξύ
  • Ποικιλία: 100% Ξινόμαυρο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε σχετικά προϊόντα
-->