Λευκός Μεγαπάνου

Ε1ΛΕ

€ 6.07

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Χαρμάνι από δύο κλασικές ποικιλίες της Γαλλίας και της Ελλάδας το Σαββατιανό και το Sauvignon Blanc αποδίδουν μία φρεσκάδα Γαλλική που αποτελείται από τα αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων και ένα σώμα στιβαρό που προέρχεται από την δύναμη και του Σαββατιανού.

Κατηγορία     :   Home

H είσοδος νέας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας σε συνδυασμό με τον τεράστιο ποικιλιακό πλούτο και τη μεγάλη εδαφοκλιματολογική ποικιλομορφία της χώρας μας δίνει μικρά θαύματα. Οι νέοι ποιοτικοί οίνοι που ξεπηδούν από την προσπάθεια αυτή είναι πολλοί , Ο Λευκός Μεγαπάνου είναι ένας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ξεχωριστή λευκή οινοποίηση του Σαββατιανού και του Sauvignon Blanc με ένα μέρος του συνολικού όγκου να οινοποιείται με προζυμωτική κρυοεκχύλιση που τονίζει τον χαρακτήρα της κάθε ποικιλίας. Στη συνέχεια η αλκοολική ζύμωση πραγματοποιείται σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλή θερμοκρασία (18-20οC) για την έντονη ανάδειξη των ποικιλιακών αρωμάτων. Το χαρμάνι γίνεται στη φάση της ωρίμανσης.

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά

Χαρμάνι από δύο κλασικές ποικιλίες της Γαλλίας και της Ελλάδας το Σαββατιανό και το Sauvignon Blanc αποδίδουν μία φρεσκάδα Γαλλική που αποτελείται από τα αρώματα εσπεριδοειδών και λευκόσαρκων φρούτων και ένα σώμα στιβαρό που προέρχεται από την δύναμη και του Σαββατιανού. Η υψηλή οξύτητα, η έντονη φρεσκάδα, το μεγάλο αρωματικό του δυναμικό και το λαμπερό διαυγές του χρώμα με κιτρινοπράσινες ανταύγειες είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του Λευκού Μεγαπάνου. Ο συνδυασμός αυτός δίνει μία εντυπωσιακή αρωματική αλλά και γευστική επίγευση που κάνει το κρασί αυτό πολύ ευχάριστο.

Παρουσίαση

Φιάλη: 750ml τύπου Bordeaux σε κιβώτια 6 θέσεων.

Συνοδεύει

Συνδυάζεται ιδανικά με κοτόπουλο, γαλοπούλα και μη λιπαρά ψάρια (φαγκρί, τσιπούρα, συναγρίδα, λαβράκι). Επίσης, συνοδεύει άριστα πιάτα ορεκτικών & τυριών, σαλάτες και φρούτα. Σερβίρεται στους 8-12°C.

Παλαίωση

Δεν συνιστάται παλαίωση άνω του ενός έτους.

  • Αλκοολικός βαθμός: 11,5%vol
  • Οξύτητα: 6,2g/l σε τρυγικό οξύ
  • Ποικιλία:Σαββατιανό 50% Sauvignon Blanc 50%

ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε σχετικά προϊόντα
-->