Εκδηλώσεις Ιανουαρίου (Σάββατο 20  Ιανουαρίου 2018)
11 Jan
Εκδηλώσεις Ιανουαρίου (Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018)

Η ξενάγηση στο Κτήμα και τον Πύργο της Βασίλισσας Αμαλίας και του Όθωνα, ο οποίος αποτελεί εθνικό μνημείο της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδας, θα γίνει από τον κύριο Βασίλη Κουτσαβλή και θα είναι εμπνευσμένη, ώστε να φωτίσει όλες τις πτυχές της ζωής του βασιλικού ζεύγους εκείνη την περίοδο που έζησαν σε αυτόν.

Θα ακολουθήσει μια περιήγηση στο Οινοποιείο και στα αμπέλια της οικογένειας Σερπιέρη που είναι οι σημερινοί ιδιοκτήτες και ξενάγηση από την οινολόγο του Κτήματος κυρία Ελευθερία Κονόμη.

Η εκδήλωση θα κλείσει στην αίθουσα υποδοχής του ‘Κέντρου της Γης’ με οινογνωσία και γευστική αρμονία 3 κρασιών του Κτήματος με συνοδεία χορτόπιτας, τυριών κλπ.

Πως έρχεστε με αυτοκίνητο:

Από Αττική οδό: Βγαίνετε στην έξοδο 7 (Λεωφόρος Δημοκρατίας – Αχαρνές) με κατεύθυνση Άγιοι Ανάργυροι παίρνετε την Λεωφόρο Δημοκρατίας συνεχίζετε ευθεία και στα 3 χιλιόμετρα στρίβετε δεξιά στο φανάρι του Σκλαβενίτη. Ακολουθείτε τις ταμπέλες προς την είσοδο του ‘Κέντρου της Γης’ που βρίσκεται στα αριστερά του parking πίσω από το συγκρότημα Σκλαβενίτη- Escape Center. Παρκάρετε εκεί και δίπλα είναι και η είσοδος για το ‘Κέντρο της Γης ‘ – Πύργος Βασιλίσσης. Είναι μια μεγάλη πόρτα μπλε χρώματος και υπάρχουν σημαίες του Κέντρου.

Από Αθήνα: Έρχεστε από Λιοσίων περνάτε κάτω από τις 3 γέφυρες και παίρνετε την Λεωφόρο Δημοκρατίας μέχρι την εκκλησία των Αγίων Αναργύρων (στο δεξί σας χέρι). Συνεχίζετε ελαφρά πλαγίως δεξιά πάντα επί της λεωφόρου Δημοκρατίας και μόλις δείτε στο αριστερό σας χέρι τον Σκλαβενίτη στρίβετε στο φανάρι αριστερά.

Από Εθνική οδό:κατεύθυνση Κηφισιά - Αθήνα Βγαίνετε στην έξοδο για Νέα Φιλαδέλφεια. Στρίβετε δεξιά στη Βρυουλών για να βρείτε την Λάμπρου Κατσώνη που είναι η πρώτη διασταύρωση. Παίρνετε την Λάμπρου Κατσώνη δεξιά. Στα αριστερά σας και κάθετη στην Λάμπρου Κατσώνη θα βρείτε την Ευβοίας. Στρίβετε αριστερά, περνάτε τη γέφυρα του τρένου και μετά στρίβετε αριστερά στη Λεωφόρο Δημοκρατίας την οποία ακολουθείτε μέχρι το φανάρι του Σκλαβενίτη όπου στρίβετε δεξιά.

Με Προαστιακό: Στη στάση Πύργος Βασιλίσσης και μετά περπάτημα 10 λεπτά μέχρι τον Σκλαβενίτη.

Με Λεωφορείο: Α10, Β10 και 735- 5η στάση Μενιδίου στον Σκλαβενίτη.

Θα βρεθούμε στην αίθουσα υποδοχής του "Κέντρου της Γης" στις 9:45 Θα πάρουμε τα εισιτήρια μας για την ξενάγηση. Η ξενάγηση θα ξεκινήσει στις 10 ακριβώς. Η περιήγηση - οινογνωσία διαρκεί 3 ώρες. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στην ταβέρνα Σινάνης για να απολαύσουμε ένα αυθεντικά παραδοσιακό γεύμα.

Διεύθυνση:

Κέντρο της Γης

Λεωφόρος Δημοκρατίας 67 Ίλιον

Τ: 210 2313607

Για να πάμε εύκολα με αυτοκίνητο στην ταβέρνα

Βγαίνοντας από το Parking του Escape Center στρίβουμε στο φανάρι δεξιά την Λεωφόρο Δημοκρατίας. Εκεί που ο δρόμος έχει απαγορευτικό αναγκαστικά στρίβουμε δεξιά (Αγίων Αναργύρων ) και αφού διασχίσουμε την Ηρώων Πολυτεχνείου μέσω του μικρού δρόμου (Δημητρίου) πέφτουμε πάνω στην Κύπρου την οποία παίρνουμε δεξιά. Σε λίγο γίνεται Ιλίου και καταλήγει στην ομώνυμη πλατεία. Βγαίνουμε στην τέταρτη έξοδο της πλατείας δεξιά στον ανηφορικό δρόμο (Χρησιίδος). Ο τέταρτος κάθετος δρόμος είναι η Πριάμου και δεξιά δίπλα στη γωνία η ταβέρνα.

Ακολουθεί χάρτης Διαδρομή από τον Πύργο Βασιλίσσης προς ταβέρνα Σινάνης
Τιμή 9 €
Ώρα 9:45 πμΓεύμα στην Παραδοσιακή ταβέρνα Σινάνης

Ξεκίνησε το μακρινό 1936 άκουσον άκουσον σαν μαγειρείο - κουρείο με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. Γρήγορα έγινε αγαπητό στη γειτονιά στον διπλό του ρόλο. Αργότερα απέκτησε και ‘έξωθεν’ της συνοικίας κοινό, τη νεολαία Λαμπράκη μια και ο σημερινός ιδιοκτήτης ο κύριος Σπύρος ήταν βαφτισιμιός του βουλευτή της ΕΔΑ.

Από τα τραπέζια του πέρασαν ο Θεοδωράκης, ο Ρίτσος, ο Μπιθικώτσης, η Μπέλου, ο Γαβαλάς ο Μενιδιάτης και άλλοι. Εις πείσμα των καιρών που δίνει τα εύσχημα στο δήθεν, η ταβέρνα Σινάνης υπάρχει ακόμα μαγειρεύοντας όπως τότε που άνοιξε, με τις συνταγές και το χέρι της κυρίας Βάγιας και τη σχάρα και την προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών του κυρίου Σπύρου.

Μενού:
Σας Καλωσορίζει με
Χωριάτικο ψωμί
Και αρωματικά και ολόφρεσκα
Άγρια χόρτα του βουνού
Φτιαγμένοι όπως παλιά σαν λουκουμάδες έρχονται οι
Κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και κουρκούτι
Λειώνουν στο στόμα τα
Ρεβίθια Φούρνου
Κορυφαία στιγμή το
Βραστό γίδας σούπα με σέλινο και πατάτες
Όλη η γεύση της Ανατολής
στα Σουτζουκάκια Σμύρνης
Αγκαλιάζει γλυκά τον ουρανίσκο το
Κοκκινιστό ζυγούρι με φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές


Συνοδεύονται αρμονικά από το Σαββατιανό Μεγαπάνου και το Αγιωργίτικο ΜεγαπάνουΓΛΥΚΟ
Το γεύμα κλείνει γλυκά με Πορτοκαλόπιτα
• Όλα τα πιάτα είναι για τη μέση
• Τα τραπέζια θα είναι κατά προτίμηση 4άρια ή 8άρια
Και όπως πάντα θα χαρίσουμε από ένα μπουκάλι κρασί σε δύο τυχερούςΤιμή 16 € Τηλ. κρατήσεων: 694 4386175 και 2130300214
Διεύθυνση
Σινάνης
Πριάμου 97, Ίλιον
T: 210 2629765

Χάρτης:

-->