Φάμπρικα του Ευφρόσυνου
01 May
Φάμπρικα του Ευφρόσυνου

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου Το εστιατόριο του Μαΐου

Έχει σπουδάσει Θεολογία στην Σερβία, είναι από την Εύβοια με μακρά όμως εστιατορική καριέρα στη Θεσσαλονίκη (το γνωστό Νεγρεπόντε στα Λαδάδικα). 

Προηγουμένως έχει θητεύσει μαγειρικά δίπλα σε αγιορείτες μοναχούς. Του αρέσουν οι ποιοτικές πρώτες ύλες και τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα, αλλά και το σπιτικό φαγητό. Μόνο αυτά αρκούν για να μας ιντριγκάρουν να τον γνωρίσουμε.

Είναι ο Γιώργος Γκάτσος ο Σεφ της “Φάμπρικας του Ευφρόσυνου”. (ο Άγιος προστάτης των μαγείρων στο όνομα του μαγαζιού)

Κι όλα αυτά στην καινούργια πιάτσα φαγητού στο Κουκάκι, σε ένα χώρο διαφορετικό, κάτι μεταξύ γκαλερί και …συνεργείου αυτοκινήτων. Με μωσαϊκά, μαρμάρινα τραπέζια, αρτιστικές κατασκευές με λαμαρίνες και σιδεριές, και κρεμασμένοι στην οροφή οι ιδιαίτεροι μπρούτζινοι πολυέλαιοι από το σπίτι του Τίτο!

Α! Και κιβώτια με κρασιά παντού, που επιμελείτε η οινολόγος και σομελιέ σύζυγος Αθηνά Τσώλη.

Το Μενού

1. Παστουρμά θαλάσσης Κομοτηνής σε κριθαρένιο ντάκο (φιλέτο μπακαλιάρου με τσιμένι)

2. Κατσικίσιο Τουλουμοτύρι Κοζάνης πρώτου αρμέγματος

3. Σαλάτα με βιολογικά ντοματίνια, φρέσκο δυόσμο, ξινομυζήθρα & φέτα

4. Μανιτάρια σωτέ σε κρασί, με φινόκιο & φρέσκο κρεμμύδι σε σκορδόλαδο με θυμάρι

5. Καβουρμά από τον Ίμερο Ροδόπης με μοσχάρι και αρνί

6. Σαββατιανό Μεγαπάνου

7. Στηθοπλευρές από νεαρό μοσχάρι σιγοψημένες στη γάστρα και σερβιρισμένες με γιούφκα Ξάνθης με ελαφριά σάλτσα φρέσκιας ντομάτας

8. Ερυθρός Μεγαπάνου (Αγιωργήτικο & Merlot)

9. Γιαουρτολέμονο με ξίσμα λεμονιού και αμύγδαλα

Τιμή : 24 

Τηλ. Κρατήσεων : 694 4386175

Αν. Ζίννη 34, Κουκάκι

T: 210 9246354

Χάρτης εδώ

(σταθμός μετρό Φιξ, σχετικά εύκολο παρκάρισμα τις καθημερινές, πολλά ιδιωτικά πάρκιν στην περιοχή)

-->