Εστιατόριο του Μαρτίου
17 Feb
Εστιατόριο του Μαρτίου

Η Οινοποιία Α. Μεγαπάνος με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού σας περιμένουν με την παρέα σας την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017 στις 9:00μμ στο 1920 Πειραιά.

Νάμαστε λοιπόν ξανά στον Πειραιά. Αυτή τη φορά με Gourmet προσέγγιση από δύο άξιες μαγείρισσες που υπέγραψαν το εστιατόριο “Καλλίστη Γεύσις” και συνταγογραφούν στον Γαστρονόμο. Είναι η Νίκη Τρέσσου και η Ευδοκία Φυλακούρη που δεν παύουν να μας εκπλήσσουν γευστικά στον νέο τους ρόλο.

Αφορμή για τη δεύτερη συνεχόμενη επίσκεψη μας στο μεγάλο λιμάνι, μας έδωσε η μεταφορά του εστιατορίου Βασίλαινα στην Αθήνα και η ταυτόχρονη επαναφορά του χώρου που στεγάζονταν στον Πειραιά στην πρωταρχική του μορφή, όταν λειτούργησε για πρώτη φορά σαν “μπακαλοταβέρνα”, το μαρκινό 1920.

Οι δύο Σεφ θα μας καλωσορίσουν με :

1.Πράσινες ελιές γίγαντες, πρωτόλαδο και ζυμωτό ψωμί

2. Ακολουθεί δροσερή και πρωτότυπη η Σαλάτα “σαν σπανακόπιτα” με αρωματικά και μαραθοτύρι Άνδρου

3. Δυνατά μπαίνει στο προσκήνιο η σχάρα με Καλαμάρι ψητό με σπιτική μαγιονέζα

4.Γη και θάλασσα σε ένα πιάτο οι γαρίδες με πράσινη ντομάτα και κουσκούς

5. Ακολουθεί το “όλα τα λεφτά” χταπόδι καπνιστό με κόλιανδρο

6. Και λίγο από Μεσόγειο με Τορτελίνι με σπανάκι και ντοματίνια

7. Μια βουκολική ραφιναρισμένη γεύση θα κλείσει το δέιπνο γίδα με λαζάνια και καπνιστό τυρί Μετσόβου

8. Τέλος το must γλυκό από παλιά μας “στέλνει” γλυκά μπουγάτσα παγωτό αλλιώς

Συνοδεύει ο Λευκός και Ερυθρός Μεγαπάνου

Όλα τα πιάτα είναι για τη μέση εκτός του γλυκού που σερβίρεται ατομικά.

Τα τραπέζια που θα σχηματιστούν θα είναι κατά το δυνατόν 4άρια ή 8άρια.

Και όπως πάντα θα χαρίσουμε σε δύο τυχερούς τα κρασιά που συνοδεύουν το δέιπνο

Στο τέλος του Δέιπνου θα Κόψουμε την Πίτα μας για το 2017 με δώρο έκπληξη

Τιμή 28€

   Τηλ. Κρατήσεων : 694 4386175

1920

Αιτωλικού 72, Πειραιάς

T: 210 4612457

(Parking στους γύρω δρόμους, 15 - 20 λεπτά με τα πόδια από τον τερματικό σταθμό του ηλεκτρικού του Πειραιά)

-->