Το Οινοποιείο μας

Το Οινοποιείο βρίσκεται στην καρδιά του Αττικού Αμπελώνα ανάμεσα στα Σπάτα και το Πικέρμι. Η περιοχή αυτή φημίζεται για την παραδοσιακή παραγωγή του Σαββατιανού αν και τελευταία, πολλοί αμπελουργοί πειραματίζονται και με άλλες ποικιλίες καθότι ο τόπος αυτός «Μεσόγεια» δηλαδή μέσον της γης άρα και πολύ σημαντικός από τους αρχαίους χρόνους για την καλλιέργεια της αμπέλου.

Ο κάμπος των Μεσογείων είναι μία περιοχή προικισμένη από την τοποθεσία της. Ο αμπελώνας αυτός θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ολοκληρωτικά βιολογικός καθότι οι κλιματολογικές συνθήκες ευνοούν την υγεία αλλά και την πολύ ποιοτική παραγωγή.

Η μέση ετήσια βροχόπτωση είναι περίπου 400mm βροχής ευνοεί την χαμηλή στρεμματική απόδοση άρα και την ποιότητα των σταφυλιών καθώς επίσης και οι χαμηλές υγρασίες μειώνουν τις πιθανότητες της ανάπτυξης μυκήτων που είναι πολύ επιβλαβείς όταν αναπτύσσονται στα σταφύλια. Ο ι ετήσιες επεμβάσεις στον αμπελώνα μέσω ραντισμάτων δεν ξεπερνούν τις 3 την περιοχή αυτή, όταν σε άλλες ονομαστές περιοχές της Ευρώπης και της Γαλλίας ο αριθμός αυτός ξεπερνά τις 10.


-->