Χημείο

Αν ο χώρος οινοποίησης είναι το στομάχι του οινοποιείου, το χημείο είναι η καρδιά του. Εδώ χτυπάει σε γρήγορους ή αργούς ρυθμούς, ανάλογα την εποχή, ο μηχανισμός που ελέγχει όλη την παραγωγή. Ο τρύγος και η οινοποίηση ανεβάζουν τους ρυθμούς ενώ την υπόλοιπη περίοδο ο οινολόγος αφήνει τα κρασιά να ωριμάζουν στο χρόνο που πρέπει. Μέσα από το χημείο παρακολουθείται η εφαρμογή των προτύπων ISO 9001:2000 και ΕΛΟΤ 1416-HACCP που εξασφαλίζουν ασφαλή και ποιοτικά κρασιά.


-->