
Το παλαιό ταβερνοπωλείο της Θέκλας παρέδωσε τη σκυτάλη στη νέα γενιά - την εγγονή της αρχικής ιδιοκτήτριας και εγένετο το εστιατόριο ‘ελλέβορο’.
Είναι ένα μπιζουδάκι που θυμίζει αρχοντικό της παλιάς Αθήνας γεμάτο με έπιπλα εποχής και μικροαντικείμενα που φαίνονται ότι έχουν τοποθετηθεί εκεί από το χέρι μιας γυναίκας οικοδέσποινας με προσοχή και επιμέλεια. Άλλωστε το μαγαζί είχε πάντα γυναικεία αίσθηση, από τη γιαγιά Σοφία στην μαμά Θέκλα μέχρι την σημερινή ιδιοκτήτρια κυρία Ελένη Φραγκούλια.
Στην κουζίνα πάλι η ίδια ζεστασιά η ίδια φροντίδα η ίδια αγάπη για το τέλειο. Συνεισφέρει σε αυτό και ο ταλαντούχος Σεφ Πέτρος Μπραϊκίδης.
Φεύγοντας θα έχετε την αίσθηση ότι σας περιποιήθηκαν και σας φιλοξένησαν σαν στο σπίτι τους.
Θα νιώσετε, ότι ο χώρος, οι περιποιητές, οι γεύσεις ακόμα και η μουσική δένουν αρμονικά και επιβεβαιώνουν ότι ο Ξένιος Δίας υπάρχει και στις νεότερες γενιές.
Μενού:
Μας καλωσορίζουν με
σούπα Κολοκύθας και ζεστά ψωμάκια
Ακολουθεί το πρωτότυπο και πολύχρωμο
Καρπάτσιο παντζάρι με μανούρι, ξηρούς καρπούς και πράσινο μήλο
Αμέσως μετά η πλούσια και αρωματική
Πράσινη σαλάτα με τρυφερά φύλλα σπανάκι , μαριναρισμένα φρέσκα μανιτάρια, μους ανθότυρου, φιστίκια κάσιους και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών με άρωμα τρούφας
Και μια ‘δημιουργική’ επέμβαση στον παραδοσιακό
Ξινόχοντρο χειροποίητο τραχανά με χωριάτικο λουκάνικο και φρέσκο τυρί ξύγαλο Σητείας
Τέλεια μελωμένο το κυρίως πιάτο δεν είναι άλλο από το
Αρνάκι στριφτάρι μαγειρεμένο σε ‘μαστέλο’ σερβίρεται με πλιγούρι και πετιμέζι
Τα πιάτα πλαισιώνει το Σαββατιανό Μεγαπάνου
Κλείνουμε με ένα πιάτο ‘όλα τα λεφτά’
Κόκορας κρασάτος με χυλοπίτες και γραβιέρα Νάξου
Συνοδεύει αρμονικά ο Ερυθρός Μεγαπάνου
Μια μικρή μπουκιά αρκεί για να σας καληνυχτίσει γλυκά, είναι το
Μπισκότο Χαλβά με μους σοκολάτα πραλίνα, αλμυρή καραμέλα βουτύρου και μαλλί της γιαγιάς
Τιμή 32 €
Eλλέβορο
Ροβέρτου Γκάλι 2, Ακρόπολη,
Τηλ. 210 924 6256
Μετρό Ακρόπολη