
Η Οινοποιία Α. Μεγαπάνος σε συνεργασία με την ομάδα γαστρονομίας και Πολιτισμού σας περιμένουν με την παρέα σας στην Πρεμιέρα (Ρωσική κουζίνα).
Λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που είχε η εκδήλωση, αποφασίσαμε να την επαναλάβουμε την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου στις 9:00μμ
Καλωσορίζουμε την σεζόν με ‘Πρεμιέρα’ στο ομώνυμο εστιατόριο, ένα κρυφό διαμαντάκι της διπλανής πόρτας που δεν είχαμε ανακαλύψει μέχρι σήμερα. Στον 8ο χρόνο λειτουργίας του, σερβίρει με την παραδοσιακή ρωσική ευγένεια σε μια τυπική μονοκατοικία της Καλλιθέας που έχει διακοσμηθεί με φινέτσα και προσοχή.
Ιδιοκτήτρια - μαγείρισσα η πολύ συμπαθητική Δέσποινα Χρηστίδου Πόντια πρόσφυγας από το Βόρειο Καζακστάν. Όσο για τα φαγητά, αυτά σε εκπλήσσουν ευχάριστα με γεύσεις παραδοσιακές ελαφρομαγειρεμένες.
Και δια του λόγου το αληθές
- Μας καλωσορίζουν ευχάριστα με δυο αρωματικά βουτυράκια (ένα σκορδάτο με παντζάρι και ένα ανηθάτο με λεμόνι + αφράτο ψωμάκι στη σχάρα)
- Αμέσως μετά κάνει την αριστοκρατική του είσοδο το Κρύο Μπλινί με πέρλες μπρικ και σφηνάκι βότκα
- Για σαλάτα καταφθάνει δροσερή η Μπογιάρικη γούνα με πρασινάδες, μαγιονέζα και μαριναρισμένη ρέγγα
- Ακολουθεί το Ζεστό Μπλινί με τυρί
- Και πριν προλάβουμε, νάσου η γήινη γλυκάδα του Μαντί με κολοκύθα και κιμά
- Η απόλαυση μεγαλώνει με Ποντιακούς σαρμάδες με μαυρολάχανο
Τα συνοδεύει διακριτικά ο Λευκός Μεγαπάνου- Ένα πιάτο χάρμα οφθαλμών μας βάζει στα κυρίως πιάτα είναι το Σασλίκ (ένα χοιρινό σουβλάκι γίγας μαριναρισμένο με πατάτες τηγανητές σε ροδέλες)
- Για το τέλος μας αγκαλιάζει γιαγιαδίστικα η Κοτολέτα Κιέβου (φιλεταρισμένο κοτόπουλο μέσα σε τρυφερή κρούστα, με μυρωδάτο βούτυρο και πουρέ σελινόριζας)
Τα συνοδεύει αρμονικά το Πέτρινο Κελάρι Μεγαπάνου ΓΛΥΚΟΜους γιαουρτιού με τρίμμα λεμονιού και μπισκότου
Περιορισμένες θέσεις (20) φροντίστε εγκαίρως τις κρατήσεις σας
Τα τραπέζια θα είναι κατά προτίμηση 4άρια ή 8άρια
Τιμή 22€
Ώρα 21:00 μ.μ.
Τηλ. Κρατήσεων : 694 4386175
Πρεμιέρα
Δοϊράνης 29, Καλλιθέα
T: 217 7169500
(Parking στα γύρω στενά)