Ξεναγήση στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Σάββατο 22 Απριλίου)
12 Apr
Ξεναγήση στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (Σάββατο 22 Απριλίου)

Η Οινοποιία Α. Μεγαπάνος με την συνεργασία της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού σας ευχόμαστε Καλό Πάσχα και σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών

Σάββατο 22 Απριλίου 13:45 μμ

Τα Μουσεία Πόλης είναι η νέα τάση στη μουσειακή πραγματικότητα στην Ελλάδα. Η Αθήνα έχει ένα, από το 1980 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Είναι το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών που ιδρύθηκε από τον Λάμπρο Ευταξία. Στεγάζεται σε 2 ιστορικά κτήρια της πόλης. Αντικείμενο του έχει την Πόλη των Αθηνών , αφότου έγινε πρωτεύουσα του νέου Ελληνικού κράτους έως σήμερα. Στο πρώτο μέρος της επίσκεψης μας, Θα δούμε το πρόπλασμα της Πόλεως του 1842, καθώς και μια εικονική περιήγηση στα σημαντικότερα κτήρια της εποχής . Επίσης τεκμήρια της Οθωμανικής περιόδου, έργα περιηγητών της Αθήνας, έπιπλα εποχής, πίνακες Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών , μεταξύ των οποίων ο μεγαλύτερος πίνακας που έγινε ποτέ για την Αθήνα (έργο του 1764) που παρουσιάζει την πόλη πανοραμικά πριν από την καταστροφή από τον Μοροζίνη (1687). Στη συνέχεια θα ζήσουμε λίγο ‘εκ των έσω’ την ζωή των βασιλέων Όθωνα και Αμαλίας που κατοίκησαν το κτήριο από το 1836 έως το 1843.

Θα μας οδηγήσει με μια εμπνευσμένη ξενάγηση η κυρία Δήμητρα Παπαναγιώτου με σπουδές στην Ιστορία Τέχνης

Τιμή 6 €

-->