Το εστιατόριο του Σεπτεμβρίου
13 Sep
Το εστιατόριο του Σεπτεμβρίου

Tο Megapanos Wine Club και η Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού σας προσκαλούν με την παρέα σας στου “Παπαγεωργίου" την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9:00μμ

Η προσαρμογή στην Φθινοπωρινή επιστροφή στην Αθήνα είναι πάντα δύσκολη. Εμείς σας τη διευκολύνουμε τρατάροντας σας αυθεντικές γεύσεις πολίτικης κουζίνας στην Αγία Παρασκευή. Το ενενηντάχρονο και πλέον πέτρινο μονώροφο κτίσμα, που λειτουργούσε χρόνια πολλά σαν πωλητήριο χύμα κρασιού από τα Μεσόγεια, μεταμορφώθηκε σε ένα συμπαθητικό ατμοσφαιρικό κουτούκι με λαχταριστές γεύσεις από την Πόλη, που λοξοκοιτάνε Πόντο και Αρμενία.

Στα υπέρ η ευγενική παρουσία του ιδιοκτήτη Πέτρου Τσιροζίδη στο σέρβις και η ικανότητα των νεαρών μαγείρων Saber Sayed και Χρήστου Παππά στα τηγάνια και τη σχάρα.

Διαλέξαμε για εσάς:

1.Στο ξεκίνημα 2 αλοιφές - Τοραντόρ (γιαούρτι, καρότο, κρεμμύδι) και Μουχαμάρα, (σάλτσα ντομάτα, καρύδι, κύμινο) συνοδευμένες με καψαλισμένο ζυμωτό ψωμί

2. Αμέσως μετά μια δροσερή σαλάτα Κισίρ (πλιγούρι, λαχανικά, σουμάκ, μπαχαρικά)

3. Ακολουθεί το Τουκιουρούκ (μοσχαρίσιος κιμάς με μπαχάρια, ντομάτα, κρεμμύδια και σουμάκ πάνω σε λεπτή πιτούλα)

4. Μπαίνοντας στα βαθιά δοκιμάζουμε Μαντί (ζυμαρικό βρασμένο & βουτυροκαμένο, γεμιστό με κιμά, πάστα γλυκιάς πιπεριάς, φρέσκια ντομάτα, γιαούρτι και λίγο σκόρδο)

5. Συνεχίζουμε με μιά από τις καλύτερες Παστουρμαδόπιτες ever

6. Απογειωνόμαστε με το κυρίως πιάτο Χουνκιάρ Μπεγιερντί (το γνωστό κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ μελιτζάνας)

Για το τέλος έχουμε Εκμέκ με παγωτό καϊμάκι

Τα πιάτα συνοδεύονται από δροσερό Ερυθρός Μεγαπάνου

Τα πιάτα είναι για τη μέση εκτός του κυρίως που είναι ατομικό. Εάν ο καιρός είναι καλός θα φάμε στην καταπράσινη αυλή.

Τιμή 22€

                                           Τηλ. Κρατήσεων : 694 4386175

Λ. Μεσογείων 376,  Αγία Παρασκευή 

T: 210 6008885

((Πάρκιν στους γύρω δρόμους - μετρό Νομισματοκοπείο 10 λεπτά με τα πόδια)

-->