Πολιτιστική Συνάντηση: 10 Νοεμβρίου
07 Nov
Πολιτιστική Συνάντηση: 10 Νοεμβρίου

Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Η Οινοποιία Α. Μεγαπάνος  με την  Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού θα επισκεφθεί την έκθεση του Ανδρέα Λόλη στη Βρετανική σχολή Αθηνών το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 1.45 μ.μ.και κατόπιν γεύμα στις 2.30 στο εστιατόριο Καφενείο

Και ξαφνικά με μια κίνηση ανακαλύπτουμε τον υπέροχο κήπο της Βρετανικής Σχολής Αθηνών στο κέντρο της πόλης και τα έργα ενός σημαντικού Έλληνα γλύπτη (δουλευτή του μάρμαρου) του Αντρέα Λόλη εκτεθειμένα στους υπαίθριους χώρους της.

Είναι μια πρωτοβουλία του ΝΕΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ που σε ετήσια βάση από το 2014 παρουσιάζει σύγχρονη τέχνη σε δημόσιους και ιστορικούς χώρους, συμβάλλοντας στη διάδραση μεταξύ της τέχνης της κοινωνίας και της πόλης. Ο Αντρέας Λόλης σε αυτή τη δουλειά του παρουσιάζει τα απορρίμματα της σημερινής αστικής πραγματικότητας αφημένα στη γωνιά του δρόμου, στο πάρκο, στην άκρη του προαύλιου, με ένα ρεαλισμό ταυτόχρονα με μια αφαίρεση αλλά και ένα σχόλιο για τους άστεγους .

Την έκθεση θα μας παρουσιάσουν τα παιδιά της οργάνωσης ΝΕΟΝ.

Βρετανική Σχολή Αθηνών Σουηδίας 52 Κολωνάκι τηλ. 211 1022800

Εστιατόριο  Καφενείο

Από το 1987 στο Κολωνάκι
Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 στις 2:30 μ.μ.

Στην καρδιά του Κολωνακίου βρίσκεται το μικρό αυτό ατμοσφαιρικό  αστικό εστιατόριο.  Όταν άνοιξε το μακρινό 1987 υπήρχαν λίγα  μαγαζιά στην περιοχή. Οι παλιοί Κολωνακιώτες το εμπιστεύονται και το έχουν εντάξει στην καθημερινότητα τους. Το απλό, αλλά νόστιμο και κυρίως Ελληνικό φαγητό, το ανεπιτήδευτο σέρβις και οι φιλικές τιμές είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας του ‘Καφενείον’.

ΜΕΝΟΥ

Θα βρεθούμε εδώ για να δοκιμάσουμε τα Classic ελαφρά πειραγμένα:

την εναλλακτική Σαλάτα ‘Καφενείο’ με ωμό κολοκυθάκι, μανιτάρια, αγκινάρα και λαδόξυδο 

τις Must Πιπεριές Φλωρίνης

την καθώς πρέπει  Πατατοσαλάτα

την μεστή Σπανακόπιτα με σπιτικό φύλλο

με την συνοδεία του  Σαββατιανού Μεγαπάνου

ακολουθεί το

Αρνάκι Φρικασέ

και εγγύηση για το τέλος το

Μοσχάρι Λεμονάτο

αρμονικά δεμένα με το

Αγιωργήτικο Μεγαπάνου

θα κλείσουν γλυκά το γεύμα οι

Μπουκιές Σοκολατόπιτας και Πορτοκαλόπιτας 

Τιμή 20€

Τα γεύματα - δείπνα της Ομάδας Γαστρονομίας και Πολιτισμού παρουσιάζουν πάντα  ένα μενoύ γευσιγνωσίας  6 πιάτων και γλυκού, που συνοδεύονται αρμονικά με ένα ή δύο κρασιά.

Τα πιάτα σερβίρονται στη μέση (ανά 4 άτομα) για να μπορούν να μοιράζονται την εμπειρία οι συνδαιτυμόνες και να έχουν σφαιρική άποψη της γεύσης του χώρου εστίασης.

Στο τέλος του γεύματος κληρώνονται σε δύο τυχερούς τα κρασιά της εκδήλωσης.
Παρακαλείστε να προσέρχεστε την προκαθορισμένη ώρα.

Το Καφενείο:  Λουκιανού 26  Κολωνάκι τηλ. 210 7239600 - Μετρό Ευαγγελισμός

Κρατήσεις στο 6944386175

-->