Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και  κατόπιν για γεύμα στο εστιατόριο Κιουζίν
18 Apr
Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και κατόπιν για γεύμα στο εστιατόριο Κιουζίν

 Κυριακή 22 Απριλίου στις 13:15 μ.μ.

Η Αθήνα μας επιφυλάσσει συνεχώς εκπλήξεις. Με τον καινούργιο χρόνο απέκτησε ένα νέο Μουσείο κόσμημα που αναδεικνύει μια άγνωστη πτυχή τους πνεύματος των αρχαίων Ελλήνων, μέσα από τα τεχνολογικά επιτεύγματα τους.

Η ύπαρξή του οφείλεται στον άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του στην έρευνα και δημιουργία όλων αυτών των τεχνολογικών επιτευγμάτων της αρχαιότητας τον Μηχανολόγο Κώστα Κοτσανά.

Θα το γνωρίσουμε λοιπόν μέσα από μια εμπεριστατωμένη ξενάγηση που θα ανεβάσει πολύ το ηθικό μας ως Έλληνες.

Η έκθεση αναπτύσσεται σε ένα όμορφα διαμορφωμένο διώροφο νεοκλασικό κτίριο που ανήκε στην Ασπασία Μάνου, σύζυγο του Βασιλιά Αλέξανδρου του Α΄.

Μέρος της εκτίθεται εδώ και μερικά χρόνια στο αντίστοιχο Μουσείο του Κατάκολου και έχει περιοδεύσει σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Μεταξύ των εκθεμάτων υπάρχει φυσικά ο πασίγνωστος μηχανισμός των Αντικυθήρων (ο πρώτος αναλογικός υπολογιστής), αλλά και ο πρώτος συναγερμός , ο πρώτος αυτόματος πωλητής, το πρώτο ρομπότ – σερβιτόρος κρασιού, η πρώτη ατμομηχανή, ο πρώτος ανιχνευτής της θέσης των αστεριών, ένα μηχάνημα του μετατρέπει το νερό σε κρασί, μια ιπτάμενη μηχανή, μια ανυψωτική μηχανή μεγάλων βαρών, ένα σύστημα σημάτων μορς και άλλες εφευρέσεις που θα σας αφήσουν άφωνους. Όλα τα εκθέματα είναι ακριβή αντίγραφα και υπάρχουν λεπτομερείς περιγραφές και ενημερωτικά φιλμάκια.

Τιμή 5 € (3,5 € άνω των 65)

Το Κιουζίν το δοκιμάσαμε πέρισυ και μας άρεσε πολύ. Έτσι δοκιμάζουμε ξανά το καινούργιο του μενού στη μεσημεριανή μας συνάντηση. Το κιουζίν συστήνεται άλλωστε ως ‘η Ελληνική κουζίνα αλλιώς’ και εμείς φυσικά δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Σε ένα κομψό μπιστρουδάκι λοιπόν με μόλις ένα χρόνο λειτουργίας η Σεφ Λένα Σφυρόερα χρησιμοποιεί Π.Ο.Π, βιολογικά προϊόντα αλλά και superfoods ‘πειράζοντας’ δημιουργικά ελληνικές παραδοσιακές συνταγές αλλά και της ευρύτερης Μεσογείου. Στόχος είναι να μαγειρέψει υγιεινά αλλά και νόστιμα.

Θα δοκιμάσουμε:



Σπιτικό ψωμάκι με λευκό αλεύρι Ζέας και πολύσπορο με χαρουπάλευρο 

Σαλάτα Πολύχρωμη 
με λάχανο, μήλα, φουντούκια, λάχανο κόκκινο, σέλερι, καρότο, μαϊντανός, άνηθος, σέλινο και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών με γιαούρτι 

Κερκυραϊκό τσιγαρέλι (χόρτα τσιγαριστά)

Κολοκυθοκεφτέδες μυρωδάτοι με κρέμα κοπανιστής Μυκόνου

Δίχρωμη φάβα Σχοινούσας με χαβιάρι καπνιστής πιπεριάς Φλωρίνης και μαριναρισμένες σαρδέλες 

Σουτζουκάκια Σμυρναίικα με αρωματικό πουρέ 


Μελωμένα μοσχαρίσια μάγουλα μαγειρεμένα με Αγιωργήτικο, χυλοπίτες Αρκαδίας και νιφάδες από αρσενικό Νάξου 

Σουφλέ πορτοκαλιού με σος σοκολάτας

Συνοδεύονται αρμονικά από το Αγιωργήτικο Μεγαπάνου και το Ξινόμαυρο Μεγαπάνου  

• Όλα τα πιάτα είναι για τη μέση

• Τα τραπέζια θα είναι κατά προτίμηση 4άρια ή 8άρια

Και όπως πάντα θα χαρίσουμε από ένα μπουκάλι κρασί σε δύο τυχερούς

Τιμή 25 €

Κιουζίν

Λυκαβηττού 16, Κολωνάκι 

Μετρό Πανεπιστήμιο

T: 210.9246256

Χάρτης

-->