Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Σάββατο 1 Απριλίου)
27 Mar
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Σάββατο 1 Απριλίου)

Η Οινοποιϊα Α. Μεγαπάνος με τη συνεργασία της Ομάδος Γαστρονομίας και Πολιτισμού σας προτείνουν επίσκεψη με ξενάγηση της έκθεσης «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Σάββατο 1 Απριλίου 13:15 μμ

Το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γιορτάζει τα 30 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία την έκθεση ‘Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν’. Λόγω μεγάλης ζήτησης η έκθεση παρατείνεται μέχρι 9 Απριλίου. Την παράταση αυτή επωφελούμαστε και εμείς για να την επισκεφτούμε την Σάββατο 1 Απριλίου στις 1.30 μ. μ.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχουν τεκμήρια γραφής της Πρωτοκυκλαδικής περιόδου. Η έκθεση αυτή λοιπόν επιχειρεί να αναγνώσει με απλό και εύληπτο τρόπο τη δομή της κοινωνίας των Κυκλάδων κατά την Πρώιμη Εποχή του Χαλκού (3200 έως 2000 π. Χ.), το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζούσαν, τις ασχολίες των κατοίκων, τις κοινωνικές ή θρησκευτικές εκδηλώσεις τους, τις πίστεις και τις δοξασίες τους, μέσα από τα δημιουργήματα του ίδιου του Πρωτοκυκλαδικού Πολιτισμού. Στο τέλος προβάλλεται η ταινία-ποίημα 5 λεπτών, σε σενάριο-αφήγηση του Διευθυντή του Μουσείου και επιμελητή της έκθεσης κου Νίκου Σταμπολίδη. Θα μας ξεναγήσει έμπειρο στέλεχος του Μουσείου.

Τιμή 8 € (για τουλάχιστον 15 άτομα)
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4

T: 210 7228321

-->