Χώρος Οινοποίησης

Αποτελείται από την γεφυροπλάστιγγα, τον χώρο παραλαβής των σταφυλιών, το πνευματικό πιεστήριο, και τις δεξαμενές αποθήκευσης και οινοποίησης που διαθέτουν ψυκτικά χιτώνια για την διατήρηση και συντήρηση του μούστου και του κρασιού στη σωστή θερμοκρασία. Στον χώρο αυτό τα σταφύλια παραλαμβάνονται σε τελάρα, ζυγίζονται και κατόπιν ακολουθούν μία διαδικασία ιδιαίτερη για κάθε τύπο κρασιού. Η διαδικασία αυτή επεξηγείται με λεπτομέρεια στην ενότητα "τεχνικά χαρακτηριστικά" της ιστοσελίδας που περιγράφει καθένα από τα προϊόντα. Μετά το τέλος της οινοποίησης τα κρασιά οδηγούνται είτε στην κάβα των βαρελιών για παλαίωση, είτε στον χώρο της εμφιάλωσης για να εμφιαλωθούν

Η οινοποίηση αποτελεί μία πολύ σημαντική διαδικασία στην αλυσίδα παραγωγής του κρασιού, εξ’ ίσου σημαντική  με τη δουλειά στο χωράφι, την εμφιάλωση και τη συντήρηση των εμφιαλωμένων κρασιών. Οι διαδικασίες της οινοποίησης ποικίλουν από χρόνο σε χρόνο προκειμένου να αντλούμε το περισσότερο δυνατόν από το δυναμικό που μπορούν να προσφέρουν τα σταφύλια κάθε χρονιά. Η εμπειρία μας πολλών ετών οινοποίησης σε συνδυασμό με την τεχνολογική πρόοδο, την ακαδημαϊκή γνώση στην Οινολογία καθώς και την υψηλή τεχνολογία, είναι οι εγγυητές της καλής ποιότητας παραγωγής των κρασιών της Οινοποιίας Α. Μεγαπάνος


-->